روش های درمانی بیماری دیابت
روش های درمانی بیماری دیابت
مارس 18, 2020
بیماری های سیستم گوارش
می 4, 2020
درمان بیماری دیابت

بیماری دیابت بخش دوم

در این مطلب به بیماری دیابت بخش دوم می پردازیم

روش طب قرآنی برای بیماری دیابت شیرین :

در افرادی که دچار بیماری دیابت شیرین شده اند ،

بهترین روش استفاده از غذاهای توصیه شده و

داشتن فعالیت های فیزیکی مناسب است . به این بیماران توصیه می شود :

۱.از غذاهای ممنوع بپرهیزید ؛

۲.از عصبی شدن و حرص خوردن جدا پرهیز نمایند ؛

۳.از داشتن یبوست مزاج که مخرب اعصاب و روان است دوری کنند ؛

۴.روزانه ۶ لیوان آب خنک بنوشند ، نیم ساعت قبل و دو و نیم ساعت بعد از غذای روزانه ؛

۵.هفته ای ۲ روز از سیرابی و شیردان گوسفند (پانکراس) استفاده کنند .

شیردان گوسفند در واقع پانکراس گوسفند بوده و مملو از انسولین حیوانی است .

لوبیای چشم بلبلی نیز دارای انسولین گیاهی است .

بیماران دیابتی می توانند خوراک لوبیا چشم بلبلی را

برای صبحانه یا شام با لیموترش تازه و روغن زیتون بکر میل کنند ؛

۶.هفته ای ۲ روز سوپ جو همراه با یک عدد پاچه گوسفند و هویج و سبزیجاتی مانند :

گشنیز ، اسفناج و ۲ قاشق غذاخوری زرشک پلویی و ۱۰ عدد آلو بخارا را میل کنند ؛

هنگام میل کردن نیز لیموترش تازه و روغن زیتون را به سوپ بیفزایند؛

۷.هفته ای ۲ روز خوراک آلو اسفناج با قارچ صدفی ،

با یک عدد پیاز و ۲۰ عدد آلو بخارا و کمی فلفل و زردچوبه و مقداری روغن زیتون یا کنجد را

به مواد اضافه کرده ، اجازه دهید تا بخارپز شود ؛ سپس با یک تکه نان جو میل کنند .

درمان بیماری دیابت

بیماری دیابت بخش دوم

۸.بقیه روزها از خوراک سبزیجات بخارپز با لیموترش تازه

و روغن زیتون و یا روغن کنجد استفاده شود ؛

۹.برای صبحانه از سیب و خیار و کاهو استفاده کنند ؛

۱۰.بیماران دیابتی روزانه یک قاشق مرباخوری کنار یا سدر استفاده کنند

که بهتر است به صورت شربت با لیموترش تازه و یخ میل شود .

بیماران دیابتی به محض استفاده از این رژیم غذایی ، می توانند

هنگام تزریق انسولین قند خون خود  را اندازه گیری کنند .

در صورت کاهش قند خون به همان نسبت انسولین تزریقی خود را کم کنند

و یا نظر پزشک خود اقدام به تنظیم انسولین تزریقی خود نمایند ؛

۱۱.بیماران دیابتی می توانند از دم کرده دارچین به جای چای استفاده کنند که بسیار مفید است ؛

۱۲.شب ها برای شام از سبزیجات بخارپز شده با لیمو ترش تازه و روغن زیتون استفاده کنند ؛

۱۳.بیماران دیابتی می توانند از هویج فرنگی پخته و کدو حلوایی بخارپز شده نیز استفاده کنند ؛

۱۴.روزانه ۵ تا ۶ کیلومتر راه پیمایی کنند و تحرک داشته باشند ؛

۱۵.سبزی خوردن بیماران دیابتی بهتر است که شنبلیله تازه باشد ؛

۱۶.از مصرف دخانیات به شدت پرهیز شود .

توجه : به نظر نگارنده بیماری دیابت ارثی نیست

و به راحتی می توان آن را بر طرف نمود و راحت زندگی کرد .

درمان موفقیت آمیز دیابت بستگی به این دارد

که پزشک تا چه اندازه عمق مشکلات خاص هر بیمار را درک کند ؛

چگونه به بیمار دستور می دهد و بیمار چگونه  از آن دستورات پیروی می کند .

دیابت شیرین (بیماری دیابت بخش دوم)

در آغاز و در طی درمان هر بیمار دیابتی ، باید مطمئن بود

که کانون عفونی فعالی وجود نداشته باشند ؛

زیرا وجود عفونت دیابت را وخیم می کند .

به خصوص باید به عفونت مجاری ادراری توجه شود .

گرفتن رادیوگرافی از قفسه سینه هم ضروری است .

همچنین بهتر است که در آغاز کار ، وضع دستگاه قلب و عروق ،

دستگاه عصبی و کلیه و چشم به دقت بررسی شود تا در مراجعات بعدی مورد استناد قرار گیرد .

توصیه ی مهم : افرادی که دوست ندارندبا فرآورده های حیوانی دیابت آن ها برطرف شود ،

می توانند از گیاه خواری مطلق ( خام گیاه خواری ) استفاده کنند .

به عنوان مثال می توان به جای پاچه گوسفند ،

از بامیه گیاهی استفاده کرد و به جای سیرابی گوسفند از هویج فرنگی و گشنیز و اسفناج .

۲.دیابت بی مزه :

دیابت بی مزه :

دیابت بی مزه در حقیقت نوعی بیماری هورمونی است

این بیماران عطش زیادی به نوشیدن آب دارند و نیز مقدار زیادی ادرار دفع می کنند .

پاتوفیزیولوژی : اختلال آزاد شدن وازوپریسین در برابر محرک های مناسب ممکن است

ناشی از وجود ضایعاتی در نواحی مختلف باشد .

زنجیره ای از رویدادهای فیزیولوژیکی مختلف سرانجام منجر به تخلیه هورمونبه داخل جریان خون می شود .

اتیولوژی: علل دیابت بی مزه در ۱۳۵ بیمار حاوی ضوابط گفته شده

تحت آزمایشات تشخیصی و حداقل به مدت ۶ ماه دچار دیابت بی مزه بودند .

دیابت بی مزه به طور شایع در کودکی یا اوایل بزرگ سالی

( سن میانگین شروع بیماری ۲۱ سالگی ) ظاهر شده و در مردان شایع تر از زنان است .

علل عمده بروز دیابت بی مزه عبارتند از :

ضایعات انفیلتراسیون یا نئوپلاسمی هیپوتالاموس یا هیپوفیز

عامل آدنوم های کروموفوب ، کرانیوفارنژیوم ، ژرمینوم ، پینئالوم ،

تومورهای متاستاتیک ، لوسمی هیستوسیتوز و سارکوئیدوز .

درمان بیماری دیابت

دیابت بی مزه و روش های درمان آن

عمل جراحی یا انهدام ایزوتوپی ناحیه هیپوتالاموس یا هیپوفیز

که سبب پیدایش دیابت بی مزه در ۳۲ بیمار شده و تقریبا

با کم کاری هیپوفیز قدامی همراه است .

دیابت بی مزه متعاقب عمل جراحی معمولا بین روز های اول تا ششم

پس از عمل ظاهر می شود و بعد از چند روز از بین می رود .

بیماری ممکن است مجددا ظاهر نشود و یا بعد از یک وقفه

یک تا پنج روزه عود کند و به صورت مزمن در آید .

ضایعات شدید سر ، معمولا همراه با شکستگی جمجمه موجب

دیابت بی مزه در ۲۴ بیمار شده و فقط در یک ششم بیماران

همراه با نارسایی لوب قدامی هیپوفیز بوده است .

دیابت بی مزه ایدیوپاتیک (در ۳۴بیمار) معمولا در دوره کودکی شروع شده

و به ندرت (در کمتر از ۲۰ درصد بیماران) با اختلال عملکرد هیپوفیز قدامی همراه است .

برای وجود کم کاری هیپوفیز قدامی یا زیادی پرولاکتین سرم و یا شواهد

رادیوگرافی ضایعاتی در داخل یا بالای زین ترکی ،

باید بیمار را هر سه تا دوازده ماه مورد بررسی دقیق قرار داد .

تظاهرات بالینی : پولی اوری ، تشنگی مفرط و پولی دیپسی تقریبا

در تمامی موارد دیابت بی مزه مشاهده می شوند .

در موارد مشخص ، این علائم به طور ناگهانی شروع می شوند ؛

هم در آن موقع که اختلال برای اولین بار تظاهر می نماید

و هم در بیمارانی که اثرات وازوپرسین تجویز شده در جریان درمان درازمدت از بین می رود .

در موارد پیشرفته ادرار کم رنگ و حجم آن بسیار زیاد است

( روزانه حداکثر ۱۶ الی ۲۴ لیتر ) ، به طوری که این بیماران نیاز دارند

در طول شبانه روز هر ۳۰ تا ۶۰ دقیقه ادرار کنند .

درمان انواع دیابت (بیماری دیابت بخش دوم)

با این حال در اکثر موارد حجم ادرار فقط به طور متوسط افزایش یافته

(۵/۲ تا ۶ لیتر روزانه ) و گاهی ممکن است روزانه به کمتر از ۲ لیتر برسد .

درمان دیابت بی مزه :

از نظر طب روز : برای درما ناین نوع بیماران عموما از هورمون وازوپرسین

به صورت استنشاقی با دوز مشخص استفاده می شود .

در صورت تایید شدن دیابت بی مزه بیماران باید از این روش استفاده کنند تا بیماری شان کنترل شود .

درمان دیابت بی مزه از منظر طب قرآنی ، عواملی که دیابت بی مزه را ایجاد می کنند عبارتند از:

۱.بروز حوادث ناگوار مانند تصادفات یا سقوط که باعث ضایعات مغزی می شوند ؛

۲.استرس ، عصبی شدن  ، افکار مغشوش و پریشان و خواب نا منظم ؛

۳.داشتن یبوست مزاج؛

۴.استفاده از غذاهای آماده و فست فود ها ؛

۵.استفاده از چای و لبنیات و فرآورده های حیوانی به مقدار زیاد ؛

۶.نداشتن برنامه مدون برای خواب و خوراک و زندگی سالم ؛

۷.نداشتن فعالیت فیزیکی و ورزش نکردن ؛

۸.استفاده از مایعات و ماست هنگام صرف غذاهای روزانه ؛

۹.عوامل ژنتیکی در بعضی از بیماران که باعث می شود

به بعضی از غذاها حساسیت داشته باشند و در نتیجه

با مصرف این نوع مواد غذایی دچار بیماری دیابت می شوند .

روش طب قرآنی شعارش پیشگیری است و پیشگیری مقدم بر درمان است .

نظر طب قرآنی در مورد بیماری دیابت و یا هر نوع بیماری دیگر ،

شناخت دقیق آن اندام یا سیستم است و سپس شناخت دقیق علت بیماری است .

درمان بیماری دیابت

افرادی که دچار بیماری دیابت بی مزه شده اند ،

بهترین روش استفاده از غذاهای خام گیاهی و داشتن فعالیت های فیزیکی مناسب است

که می توانند هر چه سریع تر بر این بیماری غالب شده و نجات پیدا کنند .

این نوع بیماران بهتر است که از روش زیر دقیقا استفاده کنند

تا بیماری در حداقل زمان بهبودی پیدا کند و آن روش عبارت است از :

۱.این نوع بیماران بهتر است رژیم ۱۵ روزه را دقیقا رعایت کنند ؛

۲.با رعایت رژیم فوق ، زیر نظر پزشک متخصص خود باشند تا مقدار هورمون مصرفی کنترل شود ؛

۳.به این نوع بیماران توصیه می شود که از مصرف نارنگی شدیدا خودداری نمایند ؛

۴.این نوع افراد بهتر است که روزانه مقداری نرمش و ورزش مناسبی را داشته باشند

تا سریع تر به نتیجه مطلوب برسند ؛

۵.بیماران دیابت بی مزه بهتر است که آرامش خود را حفظ کنند

و از تنش های عصبی به دور باشند ؛

۶.نداشتن یبوست مزاج و خوب جویدن غذا یکی از عوامل مهم بهبودی این نوع بیماری است ؛

۷.نوشیدن روزانه ۶لیوان آب ، نیم ساعت قبل و دو و نیم ساعت

بعد از غذا موجب تنظیم سیستم گوارش در این نوع بیماران می شود ؛

۸.به این نوع بیماران توصیه می شود که روزانه ۱ تا۲ لیوان شیر بادام را به مرور میل کنند .

انواع دیابت شیرین و بی مزه

۹.روزانه ۲ تا۳ لیوان شربت عسل با لیموترش تازه و یخ را بع آرامی در طول روز میل کنند ؛

علت بیماری دیابت شیرین از نظر علم طب : وجه مشترک سندرم دیابت ،

فقدان مطلق یا نسبی انسولین در خون است که در اثر

عدم تعادل بین تولید و آزاد کردن انسولین از یک طرف و عوامل هورمونی و بافتی تغییر دهنده

نیاز به انسولین در طرف دیگر ، به وجود می آید .

چاقی در موارد فراوانی با دیابت همراه است . مطالعه در این زمینه نشان داده است

که هر چه سلول چربی بزرگ تر باشد ، پاسخش به انسولین کمتر است .

ارثی بودن انسولین از نظر علم طب یک امر مسلم است ،

ولی دلیل آن هنوز به خوبی مشخص نیست .

زنانی که آمادگی قبلی دارند ، در آبستی نیز دچار دیابت می شوند

که ممکن است پس از زایمان از بین برود .

افرادی که بر اثر مصرف غذاهای پر کالری دچار چاقی می شوند

نیز مستعد ابتلا به دیابت هستند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *